Jukolan Viesti 2018: -Kaikki Rastit on löydetty!

18.6.2018 klo 12:10

Jukolan ensikertalainen Sanna Skukin-Ruusunen hetki ennen Venlojen viestin starttia.
Jukolan ensikertalainen Sanna Skukin-Ruusunen hetki ennen Venlojen viestin starttia.
Hälvälässä 2018 Venlojen lähdön tapahduttua tanner tömisi ja pölysi.
Hälvälässä 2018 Venlojen lähdön tapahduttua tanner tömisi ja pölysi.
Timo "Tinke" Rantala ja veljekset Uolevi ja Johannes Nurmi mallaavat yhteistyöjoukkeen kilpailunumeroita ennen viestiä rennosti "siviilit" päällä.
Timo "Tinke" Rantala ja veljekset Uolevi ja Johannes Nurmi mallaavat yhteistyöjoukkeen kilpailunumeroita ennen viestiä rennosti "siviilit" päällä.

Suunnistajien juhla, kiharainen Lahti-Hollola Jukola 2018, oli rutikuivaa kangasta, pölyä ja iltapäivän paahtavaa auringonpaistetta sekä positiivista yhteisöllisyyttä. Salon Vilpas osallistui Venlojen ja Jukolan viesteihin suviyöstä nautiskellen. Lopputuloksena oli hyväksytyt suoritukset ja saunan puhdas suunnistaja.

Salon Vilpas Jukolan Viestissä 2018 

Salon Vilppaan Venlat, Jukolan Jussit sekä Yhteistyöjoukkueen miehet juoksuttivat kaikki Hälvälän kiharaisen kartan hyväksytysti, aina lähdöstä maaliin asti. Supikkoinen kangasmaasto oli erikoisuus, joka ei kuitenkaan onnistunut selättämään Vilppaan kilpakuntoilijoita viestien missään vaiheessa. Ei yöllä, hämärässä tai iltapäivän helteessä. Eikä edes loputtoman pitkissä ruokajonoissa. Tämän vuoden Jukolan todellinen pummi tapahtui kisajärjestäjien ruokahuollon sakattua pahemman kerran ja ruuan jakelu jouduttiin keskeyttämään lauantai-iltana klo 21:30. Lahti-Hollola Jukola jätti sanan varsinaisessa merkityksessä nälän tunteen, joka ruokkii Vilpasta harjoittamaan suunnistustaitoja sekä kohottamaan fyysistä kuntoa tulevienkin vuosien koitoksiin. 

Venlat

Salon Vilpas saavutti Venlojen Viestissä sijan 785/1632. Venlojen viestin suunnisti hyväksytysti maaliin 1518 joukkuetta. Vilppaan Venlat olivat avausosuudella, Jukolan ensikertalainen, Sanna Skukin-Ruusunen, 2. osuus Pirjo Kivioja, 3. osuus Anne Malin ja ankkurina, myös miesten Jukolan Viestin päätös osuuden urakoinut, Marjo Härkönen.

Miehet ja Marjo

Salon Vilpas kohensi vuosi sitten Joensuun Jukolan viestisijoitusta 117. sijalla, yltäen nyt tuhannen paremmalle puolelle, ollen maalissa 834. joukkue. ”Paukusta” matkaan starttasi 1901 joukkuetta, joista hyväksyttävästi maaliin taapersi 1644 veljeskatrasta. Vilpas oli koonnut joukkueensa kokeneista Jukolan kävijöistä täydentäen sitä Veljesparilla Uolevi ja Johannes Nurmi. 5. osuudella suunnistaneelle Johannekselle viesti oli vasta toinen. Hän juoksi ensimmäisen Jukolansa viime kesänä Joensuussa. Uolevi vei viestiä 3. osuudella saaden vyölleen nyt kuudennen Jukolan.

Vilppaan avaaja Marko Lehtinen ei jäänyt Hälvälän yöhön maleksimaan. Reilu puolitoistatuntia (1:41:36) lähdöstä ja vaihtopuomilla häntä odotti Risto Jokiniemi, joka suoriutui lamppu otsallaan erittäin vaativasta yö-osuudesta kompuroimatta, juuri niin hienosti kuin lähes kaiken kokenut ”yöspesialisti” vaan voi. Neljännellä osuudella Timo ”Tinke” Rantala teki jotain mitä monet uhoavat, mutta eivät sitä koskaan toteuta. Hän suunnisti osuutensa lähes kokonaan läpi ilman kompassia. Nimittäin, Tinkeltä hajosi kompassi osuuden viidennellä rastilla, jonka jälkeen hän suunnisti vain kartalla vauhdin siitä juurikaan kärsimättä. 6. osuuden Tero kokko sai vielä kartan puomilta ja pääsi matkaan aamulla sopivan etumatkan turvin ennen yhteislähtöä. Ankkuri Marjo Härkönen lähti runsasrastiselle ja viestin pisimmälle 15.3 kilometrin päätös osuudelle yhteislähdöstä. Marjo juoksi sen ennakoitua selvästi nopeammin reilusti alle kahden ja puolen tunnin: 2:20:01.

Salolaisseurojen yhteistyöjoukkue RPW2018 Yj. oli Rasti Perniön, Salon Viestin ja Vilppaan muodostama joukkue, jossa suunnistivat Vilppaasta 3.osuudella Jyrki Hellsten ja 5.osuudella Timo Tammi. RPW2018 Yj. loppusijoitus oli 1580.

Jukolan TV-lähetykset löydät YLE Areenasta.

2019 Jukolan Viesti suunnistetaan Kangasalla, mutta jo tänään 18.6.18 Vilpaslaiset ovat Maanantairasteilla, Rauramäessä.

 

SV toimitus