Marjo vuolee metsässä kultaa!

5.8.2018 klo 16:15

Varsinais-Suomen Rastipäivät suunnistettiin Liedossa legendaarisella Parmaharjulla. Ylväänä kohti taivasta kurottavien puisten hyppyrimäkien juurelle oli rakennettu väliaikainen kilpailukeskus, joka palveli kahden päivän ajan suunnistajia ja yleisöä täydellisesti.

Rastipäivien kisajoukkue oli Vilppalta pieni mutta sisukas: -Marjo Härkönen D40 ja Uolevi Nurmi H45. Heille Parmaharjun haaste oli mieluinen. Lauantaina juostu keskimatka loi jännittävät asetelmat sunnuntain pikän matkan kisaan. Lauantaina Härkönen oli sarjansa nopein daami ja Nurmi tukevasti pistesijalla ollen kuudes.

Marjo oli myös sunnuntaina ykkönen ja voitti Rastipäivien kokonaiskilpailun murskaavalla ylivoimalla. Kakkoseksi sunnistanut Minna Seppänen, Rasti-88, hävisi Marjolle lähes neljä minuuttia, 3:42.

"Ensimmäinen rasti löytyi molempina päivinä kivasti. Se antaa aina hyvän fiiliksen suunnistaa". Marjo summasi ja jatkoi: -Parmaharjun pienipiirteinen maasto sopi minulle hyvin, koska tyylini on juosta suoraan rastille sen enempiä reitinvalintoja tekemättä. Täällä se oli mahdollista ja onnistuin voitokkaasti. Pitkän radan viimeisillä rasteilla oli pientä haparointia, mutta se ei tänään uhannut voittoa".

Nurmi sijoittui Rastipäivien tuloksissa hienosti viidenneksi. "Tästä on hyvä jatkaa ensiviikon a-m pitkän matkan V-S kisaan. Toivon, että Laitilassa on runsas osanotto". Hän kommentoi ja kiirehti kylmään suihkuun.