Salossa suunnistajan syksyyn on tarjolla runsaasti rastinottoa.

14.8.2018 klo 16:10

Ratamestarin tärpit suunnistajan syksyyn Salossa 2018
Ratamestarin tärpit suunnistajan syksyyn Salossa 2018

Salon seudulla kunto -ja kilpasuunnistustapahtumat jatkuvat aina lokakuun lopulle asti. Syysiltoina metsään lähdetään yhä useammin myös lamppu otsalla kun lajin kuninkuusmuoto yösuunnistus palaa rastikalenteriin päivien lyhentyessä.

Parasta suunnistusaikaa on syksy kun metsissä tuoksut voimistuvat, ilmat viilenevät ja illat hämärtyvät. Salon seudulle on syksyllä tarjolla runsasta rastinottoa niin kilpa -kuin kuntosuunnistjille. Tässä Ratamestarin tärpit syksyyn:

Maanantai 20.8.2018 Maanantairastien yhteydessä kilvoitellaan Salon kaupungin suunnistusmestaruuskilpailut. Kilpailut käydään Onnelannummen kartalla. Kilpailu on avoin kaikille Salossa kirjoilla oleville henkilöille. Mestaruudet ratkotaan ikäluokittain miesten -ja naisten sarjoissa. Järjestelyistä vastaa Salon Viesti.

Sunnuntai 2.9.2018 VILPAS PÄIVÄ Kuntosuunnistustapahtuma Street-O pikakisa Salon torilta.

Vilppaan lajijaostot järjestävät sunnuntaina 2.9. Salon torilla urheilullista toimintaa klo 10.00 alkaen. Vilppaan suunnistajat pitävät tuolloin Street-O kuntosuunnistustapahtuman.

Street-O pikakisa on kaupunkisuunnistusta, jossa suunnistajan tavoite on puolen tunnin aikana käydä mahdollisimman monella rastipisteellä. Rastipisteet ovat kartalla ja jokaisesta käydystä rastista saa pisteitä 10-50. Jos suunnistaja ylittää kilpailuajan hän saa ylimenevältä ajalta sakkosekuntteja. Varustus on normaali sprinttisuunnistusvarustus +kynä. Kartanmyynti (2€) tapahtuu torilla ja itse suunnistus suuntautuu kaupungin eteläpuolelle. Lähdöt 10-10:30. Ratamestari Marjo Härkönen.

Vilpas-päivän päättää Salonjokilaaksojuoksu, jonka lähtö on klo 13:00. Lisätietoja: www.salonvilpas.fi

Perjantai 7.9.2018 Varsinais-Suomen avoin yösuunnistuksen aluemestaruuskilpailu Suomusjärven koululla. Kilpailuisäntänä Suomusjärven Sisu.

Tiistai 11.9.2018 SALO CUP 3.osakilpailu, Laviakallio, Perniö, pitkät matkat, H 4.6km ja D 3.8km. järj. Rasti Perniö ja Salon Vilpas

Lauantai ja sunnuntai 13.-14.10.2018 Halikon SYYSTUPLA: Halikko-viesti ja SM-erikoispitkä. järj. Angelniemen Ankkuri

Lauantaina 20.10.2018 SALO CUP finaali, YÖSUUNNISTUS, Kirjakkalan Alun talo. Kilpailun jälkeen palkitaan SALO CUP-voittajat. Sauna ja pientä purtavaa. järj. Rasti Perniö ja Salon Vilpas

Torstai 25.10.2018 Salon seudun kuntosuunnistuskausi loppuu kun Peimari-rastit suunnistetaan viimeisen kerran Paimion Rastin Rastituvalla. Tarjolla myös yösuunnistus.